Sıfır Atık İle Eko Okullar Sağlıklı Nesiller/ Zero Waste And Eco Schools Healthy Generatıons eTwinning Projesi

Projenin amacı ;kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması ve atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme girişimidir. Öğrencilerimizde sıfır atık anlayışının benimsemelerini sağlamak ve atıkların en doğru şekilde dönüştürülmesi ve eko sisteme katılmasını sağlamaktır. .Ayrıca ;Öğrencilerimize çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek, Öğrencilerimizin sadece okul hayatında değil yaşamları boyunca kullanacakları doğal çevreyi koruma alışkanlıkları kazanmaları amaçlanmaktadır. Bu sayede öğrencilerimizin doğal çevrenin korunmasında sorumluluk alırken aynı zamanda toplumsal bilinçlendirme ve farkındalık yaratma faaliyetlerinde aktif olarak rol alacaktır. Atık maddelerin üretime dönüştürülerek ekonomiye kazandırılması, çevrenin korunmasının sağlanması etkinliklerimizin önemli bir kısmını oluşturacaktır.