Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek / Healthy Chıld Healthy Future eTwinning Projesi

30-11-2021

Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek / Healthy Chıld Healthy Future

Projemiz Kasım ayında başlayıp Şubat ayında son bulacaktır.
Çocukların büyüme ve gelişme dönemlerinden biri olan okul öncesi dönemde, müfredatımızdaki kazanımlara uygun olarak; çocuklarımızın sağlıklı besinleri tanımaları, yaparak yaşayarak öğrenmeleri, sağlıklı yaşam konusunda farkındalık kazanmaları ve sürdürebilmeleri amaçlanmaktadır. En değerli varlığımız bedenimizdir. Beslenme, spor alışkanlıklarımız, uyku düzenimiz bedenimizi oluşturan ve değiştiren temel taşlardır. Günümüzde beslenme alışkanlıkları sosyal ve dijital ortamlar sebebiyle çok hızlı ve olumsuz yönde değişebilmektedir. Bu durumun getirdiği sağlıksız beslenme çocuklarımızı da etkilemektedir. Dünya'nın ortak sorunlarından bazıları sağlıksız beslenme, hareketsizlik ve bu ikisinin doğal sonucu olan Obezitedir. Bunu önlemek için projemizde sağlıklı yaşam ile ilgili etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Projemiz 3-6 yaş grubu öğrencileri kapsamaktadır.