Masal Dolu Anadolu eTwinning Projesi

MASAL DOLU ANADOLU

Eğlendiren, düşündüren, geçmişle bağ kurmamızı sağlayan, hayal dünyamıza yeni ufuklar açan , Anadolu'muzda unutulmaya yüz tutmuş masallarımızı okuyup resmedeceğiz.
21.yüzyıl çocuklarında masal deyince görsele önem veren renkli basım kitaplarla hayal dünyasının kısıtlandığını görmekteyiz. Yine kitaptaki resimlere bağlı kalan çocukların dinlemekten ziyade resimleri izlediği, renkli sayfalarının içine dalıp gittiğini Türkçe –Dil etkinliği esnasında gözlemliyoruz. Bu proje ile amacımız okul öncesi çocuklarını Anadolu Masalları ile buluşturmak, görsel ögelere bağlı kalmadan masallarda yaşanan olayları hayal edebilmesi ve resme dönüştürmesidir. Özellikle son bir yıldır ülkemizi etkileyen çocukların okuldan uzak kalmasını sağlayan Covid-19 salgını esnasında teknolojiye bağlı kalan çocukların atalarından kalan kültürel mirasına sahip çıkmak, dinleme becerilerine katkı sağlamak ve resim yeteneğini geliştirmek gelecek nesile Anadolu Masallarını aktarmak istiyoruz.