Kitaplarla Doğaya Sarılmak eTwinning Projesi

Kitaplarla Doğaya Sarılmak

Çocukların doğayı sevmeleri, doğayla bağ kurarak çevre bilinci oluşturmak için çocuk kitaplarıyla yola çıktık.
Çocuklara erken yaşta doğa sevgisini kitaplarla beraber, bilinçli bir şekilde kazandırmaya çalışmak amaçlanmıştır.
Çevre bilincinin önemini küçük yaşlarda okul öncesi müfredatına entegre ederek yazar , doğa bilimci ve çevirmenlerle çocukları buluşturulacaktır.
Çocuklara ve öğretmenlere çevre bilinci aşılayan kitaplarla PC4 uygulaması yapılacaktır.

Çocukların bir kitap yazarıyla buluşturulması amaçlanmaktadır.
Kitaplardan yola çıkarak konuğumuz Doğa Bilimci çevre temalı kitaplarla ; öğrencilerin velilerin, öğretmenlerin katılımıyla farkındalığı arttıracak bir seminer düzenleyecektir.
Sınıf öğretmenleri öğrencilerine çevre bilinciyle ilgili farklı kitap etkinlikleri yapacaktır.
Proje finalimizde; bütün ortak okullar doğa bilinci edinmiş olacakları fikriyle ; ortak etkinlik olarak tohum kumbaraları yapılacaktır.