DOĞA KAŞİFLERİ GÖREV BAŞINDA

DOĞA KAŞİFLERİ GÖREV BAŞINDA

İnsan beyninin en hızlı geliştiği ve öğrenme potansiyelinin en yüksek olduğu okul öncesi dönem geleceğimizin olumlu yönde şekillenmesi için çok önemlidir. Okul öncesi dönemde insan beyni ve biyolojik süreçleri hızla gelişir ve bu dönemdeki deneyimleri, ömür boyu sahip olacakları yaklaşımları, değer yargılarını, davranışlarını, alışkanlıklarını, becerilerini ve kimliğini belirler. Dolayısıyla hayatın ilk yılları, çocuklara doğa sevgisi kazandırmak ve sürdürülebilirliğe yönelik doğru tutum ve davranışlarını beslemek için iyi bir fırsattır. Bireylerin erken çocukluk döneminde bitki ve hayvanlarla ilgilenmesi ve doğadaki çocukluk yaşantıları olması ileriki yaşamlarında, çocukluklarında bu davranışları yapmayan kişilere göre çevre sorunlarına karşı daha duyarlı olduklarını ortaya koymaktadır. Çocukların doğa dostu bir yaşam tarzını benimsemeleri için doğa ve çevreye dayalı çevre eğitimi yaklaşımına eğitim etkinliklerinde yer verilmelidir.